Saavutettavuustyökalut

Musikaaliuutuus Niin kuin taivaassa on täynnä toivoa ja elämänvoimaa

Tiedote   11.08.2021

 

Syksyn koskettavin musikaaliuutuus Niin kuin taivaassa (Så som i himmelen, 2018) saa Suomen ensi-iltansa Helsingin Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä 26. elokuuta. Ruotsalaisyleisön valloittaneen musikaalin luo suurelle näyttämölle musiikkiteatterin uudistajana palkittu ohjaaja ja koreografi Jakob Höglund huipputiimeineen.

”Olen ekstraylpeä koko meidän ensemblesta, tiimistä ja koko teatterin henkilökunnasta. Vaikka on ollut erittäin haastavaa harjoitella isoa musikaalia nykyisten rajoitusten keskellä ja poikkeusoloissa, olemme aina yhdessä löytäneet ratkaisut eri tilanteissa. Juuri tästä yhteisön voimasta kertoo myös meidän esityksemme. Odotamme innoissamme, että pääsemme maaliin ja saamme esiintyä yleisölle”, sanoo ohjaaja ja koreografi, Lilla Teaternin taiteellinen johtaja Jakob Höglund.

Kay Pollakin ja Carin Pollakin kirjoittama ja Ruotsin tunnetuimman Euroviisu-säveltäjän Fredrik Kempen säveltämä musikaali korostaa musiikin voimaa, toivoa ja elämäniloa. Päärooleissa nähdään Once-musikaalin tähti Tuukka Leppänen ja ensimmäisessä isossa musikaaliroolissaan Helsingin Kaupunginteatterissa näyttelevä, palkittu näyttelijä ja laulaja Oona Airola.

Airolan ja Leppäsen lisäksi musikaalissa nähdään mm. Emilia Nyman, Puntti Valtonen, Antti Timonen, Sanna Majuri, Olli Rahkonen, Tuomas Uusitalo, Anna-Victoria Eriksson, Sinikka Sokka, Kari Mattila, Raili Raitala ja Helena Haaranen. Kehitysvammaisen Toren roolissa vuorottelevat näyttelijä Paavo Kääriäinen ja HelsinkiMission Resonaarissa työskentelevä muusikko Jaakko Lahtinen, jolla on kehitysvamma.

”Käsitykseni mukaan Toren roolin on muissa ammattiteatteriversioissa tehnyt tähän mennessä aina ei-kehitysvammainen näyttelijä. Meidän versiossamme Paavo ja Jaakko ovat yhdessä rakentaneet roolin, ja vaikka yleisö näkee lavalla heistä vain toisen, niin samalla näkee palan molemmista. Kehitysvammaisen ja ei-kehitysvammaisen näyttelijän yhteystyöskentely on mahdollistanut työryhmälle keskustelun representaation kysymysten äärellä. Haluan myös kiittää Musiikkikeskus Resonaaria ja Duvteaternia heidän tuestaan matkalla”, Jakob Höglund sanoo.

Samannimiseen, suosittuun ruotsalaiselokuvaan (2004) perustuva musikaali kertoo menestyneen kapellimestarin Daniel Daréuksen paluusta lapsuuden kotiseudulleen pieneen pohjoisruotsalaiseen kylään. Terveysongelmista kärsinyt huippumuusikko haluaisi elää hiljaiseloa, mutta löytää pian itsensä johtamasta kyläläisten kirkkokuoroa, ja keskeltä värikästä ja elinvoimaista yhteisöä. Monenkirjavan maalaiskuoron joukosta löytyy paitsi ystäviä, myös vanhoja haavoja ja lopulta todellinen rakkaus.

Niin kuin taivaassa -musikaalin kapellimestarina on suomalaisen musiikkiteatterin ykkösnimiin lukeutuva Eeva Kontu. Musikaalin ovat suomentaneet Aino Piirola (teksti) ja Maija Vilkkumaa (laulut). Huipputyöryhmään kuuluvat lisäksi ruotsalaislavastaja Sven Haraldsson ja pukusuunnittelija, suomalaisen vaatemuotoilun supertähti, Samuji-tuotemerkistään tuttu Samu-Jussi Koski sekä HKT:n menestysmusikaaleista tutut valosuunnittelija William Iles, äänisuunnittelija Kai Poutanen ja naamioinnin suunnittelija Milja Mensonen. Videosuunnittelusta vastaa Toni Haaranen, ja varjoteatteriasiantuntija ja nukkesuunnittelija on Heini Maaranen.

Niin kuin taivaassa -ensi-ilta 26.8.2021 Helsingin Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä (Eläintarhantie 5)
Liput: opiskelijalippu 41,50/44 € (ma-to), Eläkeläislippu 80/85 € (ma-to), Peruslippu 83/88 €
Helsingin Kaupunginteatterin asiakaspalvelu ja lipunmyynti puhelimitse numerossa 09 394022 ma-pe klo 9-16. Lippupiste ma-pe klo 9 – 17, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm)

www.hkt.fi
#niinkuintaivaassa @hktfi

Yhteinen turvallisuutemme on meille tärkeää.  Huolehdimme turvavälien toteutumisesta katsomoissa ja yleisötiloissa. Tutustuthan huolella turvallisuusohjeisiimme Turvallisesti teatteriin -osiossamme.

 

Lehdistökuvat löytyvät kuvapankista ja tiedotteet uutishuoneesta.

Lisätietoja, medialippuvaraukset ja haastattelupyynnöt:

viestintäpäällikkö Kaisa Pelkonen, kaisa.pelkonen@hkt.fi040 552 3788
Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki