Saavutettavuustyökalut

Toinen pullo cavaa tuo Portugalin auringon Arena-näyttämölle

Tiedote   20.08.2020

 

Tänä syksynä, kun matkustamista on rajoitettu, Portugalin aurinkoon pääsee 10. syyskuuta alkaen myös Hakaniemen Arena-näyttämöllä! Helena Anttosen menestysnäytelmän Pullo cavaa ja aurinkoa itsenäinen jatko-osa, pääosin saman tekijätiimin Toinen pullo cavaa, tuo näyttämölle tutun, ihastuttavan naisnelikon kahden yhteisen Algarvessa vietetyn vuoden jälkeen. Lämpimästi ja hauskasti aikuisten ihmisten elämästä, ystävyydestä ja ikääntymisestä kertovan komedian ohjaa Milko Lehto. Päärooleissa hehkuvat Heidi Herala, Jaana Saarinen, Aino Seppo ja Eija Vilpas saavat seurakseen Eero Saarisen ja Joel Hirvosen.

Pullo cavaa ja aurinkoa (2018) -näytelmästä tutut Inka (Heidi Herala), Vonne (Jaana Saarinen), Anita (Eija Vilpas) ja Tuulia (Aino Seppo) ovat toteuttaneet unelmansa, remontoineet vanhan keramiikkatehtaan ja perustaneet idylliseen vuoristokylään oman vanhainkodin, yhteisöllisen ja yksilöllisen taiteilijatalon, jossa viettää sisarellisen ja vapaan loppuelämän. Miten ystävyksillä sujuu kahden vuoden yhteiselon jälkeen? Vieläkö cavan innoittamat, alkuhuumassa laaditut vanhat säännöt riittävät, kun rahat alkavat loppua, Tuulian keramiikkaharrastus johtaa arvaamattomiin suhteisiin ja taloon muuttavat myös Tuulian työtön, asunnoton lapsenlapsi Sami (Joel Hirvonen) sekä Anitan nettituttavuus Lasse (Eero Saarinen)?

”On ollut ihanaa ja riemastuttavaa palata rakkaiden ihmisten luokse, niin näyttelijöiden kuin roolien, jotka ovat kahdessa vuodessa kehittyneet, kypsyneet ja syventyneet! Taas on aika ottaa uusia asentoja, koomisia totta kai, mutta myös traagisia. Naurettu ollaan paljon, mutta myös liikututtu. Luvassa on siis lämpöä, iloa, onnen hetkiä ja syvää riemua, mutta myös elämän kirpeyttä ja luopumista. Ystävyys on parhaimmillaan kuin eksoottinen ulkomaanmatka!”, sanoo ohjaaja Milko Lehto, joka vastasi myös Pullo cavaa ja aurinkoa -näytelmän ohjauksesta.

Toinen pullo cavaa -esityksen visuaalisen ilmeen on suunnitellut ykkösosasta tuttu kaksikko, lavastaja Katariina Kirjavainen ja pukusuunnittelija Sanna Levo. Valosuunnittelusta vastaa Paavo Kykkänen ja äänisuunnittelusta Jaakko Virmavirta. Naamioinnin on suunnitellut Hanna Piispanen.

Toinen pullo cavaa on uusi, itsenäinen teos, jonka voivat nauttia nekin, jotka eivät ensimmäistä pulloa siemailleet.

Toinen pullo cavaa -ensi-ilta 10.9.2020 klo 19 Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä (Hämeentie 2)
Liput: 21,50 – 43 € (sis. pm)
#toinenpullocavaa @hktfi

Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti, Ensi linja 2, ma-pe klo 9-17.30, Eläintarhantie 5 la klo 11-19 ja tuntia ennen esitystä sekä Lippupiste ma-la klo 9 – 21, su klo 10 – 18, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm) 
www.hkt.fi 

Sivustolta Turvallisesti teatteriin löytyvät ajankohtaiset ja päivittyvät ohjeistukset turvalliseen teatterissakäyntiin.
Lehdistökuvat löytyvät 
kuvapankista ja tiedotteet uutishuoneesta.

 

Lisätietoja, medialippuvaraukset ja haastattelupyynnöt:
viestintäpäällikkö Kaisa Pelkonen, kaisa.pelkonen@hkt.fi040 552 3788
Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki