Saavutettavuustyökalut

Vihainen leski -teatteriesitys lähetetään suorana ympäri Ruotsia

Tiedote   14.11.2019

Vihainen leskiteatteriesitys lähetetään suorana Helsingin Kaupunginteatterin suurelta näyttämöltä 24 elokuvateatteriin, kulttuurikeskukseen ja seurantaloon ympäri Ruotsia. Livelähetys toteutetaan yhteistyössä Ruotsin valtiollisen kiertueteatterin Riksteaternin ja Folkets Hus och Parker -verkoston kanssa 22. marraskuuta.

”Olemme toteuttaneet Riksteaterin kanssa aiemmin kahden pienemmän esityksen kiertueet Ruotsissa, ja nyt on hienoa kokeilla meille ihan uudenlaista yhteistyötä ja saada myös suuren näyttämön esitys ruotsalaisyleisön saataville. Livelähetys on kustannustehokas tapa esitellä suomalaista teatteritaidetta myös naapurissa, ja suuren näyttämön esitysten kohdalla se on myös ainoa tapa”, sanoo teatterinjohtaja Kari Arffman.

Vihainen leski pohjautuu Minna Lindgrenin samannimiseen romaaniin (2018), ja sen on dramatisoinut Henna Piirto ja ohjannut Kimmo Virtanen. Riitta Havukaisen tähdittämä näytelmä sai ensi-iltansa HKT:n suurella näyttämöllä kuukausi sitten 10. lokakuuta. Elämänmakuinen draamakomedia kertoo tunnistettavasti maamme eniten kasvavasta ikäryhmästä, yli 70-vuotiaista.

Satelliitin kautta toteutettava Vihaisen lesken (Arga Änkan) lähetys tekstitetään ruotsiksi ja suomeksi. Katsojakunta 24 paikkakunnalla ympäri Ruotsia tulee olemaan suurelta osalta suomenkielistä yleisöä, mutta myös muuta ruotsalaista teatteriyleisöä, joka arvostaa suomalaista teatteria.

“Digitalisaatiohankkeemme pyrkii välittämään ’tässä ja nyt’ tapahtuvan esityksen ilman, että se menettää elävän esityksen intensiteettiä. Vihaisen lesken livelähetettävällä esityksellä laajennamme sen tapahtumaan ’siellä ja nyt’. Yhteistyö Kaupunginteatterin kanssa tuo tämän esityksen järjestäjiemme saataville kaikessa loistossaan”, sanoo Riksteaternin johtaja Dritëro Kasapi.

Vihaisen lesken livelähetys on osa Riksteaternin kolmivuotista, Ruotsin hallituksen tukemaa Scenkonst 3.0 -hanketta, jonka tehtävänä on lisätä teatterin ja esittävän taiteen saavutettavuutta Ruotsissa. Riksteatern tekee hankkeen tiimoilta yhteistyötä eri pohjoismaisten instituutioiden kanssa, ja aktiivisinta yhteistyö on juuri Suomen kanssa.

Helsingin Kaupunginteatteri teki Riksteaternin kanssa yhteistyötä edellisen kerran presidentti Kekkosen naisista kertovan Sylvi ja Anita -näytelmän Ruotsin kiertueen yhteydessä vuonna 2014 ja Helsinki Dance Companyn XPSD-tanssiesityksen Ruotsin kiertueella vuonna 2010.

Riksteatern on aatteellinen kulttuuriyhdistys, johon kuuluu yhteensä 40 000 omistautunutta jäsentä. Riksteaternin tehtävänä on levittää tanssia ja teatteria kaikille ja kaikkialle Ruotsissa. Riksteatern järjestää, tukee ja tuottaa esittävää taidetta.

Vihainen leski -ensi-ilta oli 10.10.2019, ja 22.11.2019 klo 19 esitys livelähetetään ympäri Ruotsia yhteistyössä Riksteaternin kanssa. Helsingin Kaupunginteatterin suuri näyttämö (Eläintarhantie 5)
20 € – 45 € (sis. pm.)

#vihainenleski #argaänkan #hktfi #riksteatern #folketshusochparker

Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti, Ensi linja 2, ma-pe klo 9-17.30, Eläintarhantie 5 la klo 11-19 ja tuntia ennen esitystä sekä Lippupiste ma-la klo 9 – 21, su klo 10 – 18, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm) 
www.hkt.fi 
Lehdistökuvat löytyvät kuvapankista ja tiedotteet uutishuoneesta.

 

Lisätietoja, medialippuvaraukset ja haastattelupyynnöt: Helsingin Kaupunginteatteri, viestintäpäällikkö Kaisa Pelkonen, kaisa.pelkonen@hkt.fi040 552 3788
Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki

Riksteatern, press- och PR-ansvarig Anna Gerdin, anna.gerdin@riksteatern.se, +46 8 531 99 354, +46 70 528 99 15